Desery

Mus morelowy bez glutenu i cukru

Przygotowanie
20 min
Chłodzenie
1 godzina

Rozkoszuj się zdrowym smakiem z bezglutenowym i bezcukrowym musem z moreli. Wykorzystaj ciastka Gullón dla doskonałej słodyczy bez kompromisów.

Używane produkty

Składniki

Gullón Gluten Free Chip Choco
4 ciasteczka
Morele
12 szt
Ubijanie śmietanki
200 g
Plasterki żelatyny
2 szt
Cytryna
1 szt
Gałązka świeżego rozmarynu
1 szt

Krok po kroku

  1. Morele umyj, przekrój na pół i usuń pestki. 
  2. Zmiksuj 8 moreli za pomocą blendera zanurzeniowego z sokiem z jednej cytryny. 
  3. Plasterki żelatyny namocz w wodzie. Gdy namoczą się w wodzie, dodaj je do musu z moreli. Następnie dodaj śmietankę i dobrze ubij na gładką masę. 
  4. Dodaj ciasteczko Gullón Gluten Free Chip Choco na dno szklanek, a na wierzch połóż warstwę kremu morelowego. Pozostaw w lodówce na co najmniej 4 godziny. 
  5. Na patelni delikatnie podsmaż plasterki pozostałych moreli wraz z gałązką rozmarynu. Udekoruj szklankę i podawaj. 

Używane produkty

Bez glutenu - Czekoladowe
Gluten Free Chip choco
Spróbuj!

Najnowsze przepisy

Wypróbuj ciastka Gullón w przepisach
15 min przygotowanie - 35 min pieczenie

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

10 min przygotowanie- 45 min pieczenie

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z marchewką