Pustynie

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z marchewką

Przygotowanie
10 minut
Pieczenie
45 minut
Liczba porcji
2

Piękne marmurowe ciasto z marchewką

Używane produkty

Składniki:

Marchewka
1
Jajka
2
Olej kokosowy
1 łyżka stołowa
Kruszone ciasteczka bezglutenowe María
30 g
Skrobia kukurydziana
20 g
Syrop z agawy
3 łyżki stołowe
Suszone drożdże
1 łyżeczka
Kakao w proszku
2 łyżki stołowe

Krok po kroku

  1. Zetrzyj marchewki i wymieszaj je w misce z jajkami i olejem kokosowym. Dodaj mąkę kukurydzianą, drożdże i pokruszone herbatniki. Zamieszaj. Dodaj połowę do małej, wyłożonej papierem foremki. 
  2. Do reszty ciasta dodaj kakao w proszku. Dodaj drugą warstwę na wierzch i delikatnie wymieszaj. 
  3. Piec w 180°C przez około 45 minut. 

Używane produkty

Bez glutenu - Wysoka zawartość błonnika - Tradycyjne
Gluten Free María
Spróbuj!

Najnowsze przepisy

Wypróbuj ciastka Gullón w przepisach
15 min przygotowanie - 35 min pieczenie

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

10 min przygotowanie- 45 min pieczenie

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z marchewką