Pustynie

Cake pops, czyli bezglutenowe ciasteczka na patyku

Przygotowanie
15 min
Chłodzenie
35 min

Świetna przekąska dla dzieci lub gdy przyjmujesz gości

Używane produkty

Składniki

Wegańska alternatywa dla mascarpone
200 g
Gullón Gluten Free María
170 g
Gorzka czekolada
150 g
Szaszłyki

Krok po kroku

  1. Herbatniki María drobno pokruszyć lub zmiksować. 
  2. Dodaj je do miski razem z zamiennikiem mascarpone i mieszaj, aż powstanie jednolita masa. 
  3. Uformuj kulki z ciasta i wbij w nie patyczki. 
  4. Zanurz kulki w roztopionej czekoladzie i ułóż na papierze do pieczenia. 
  5. Odczekaj, aż czekolada stwardnieje i ciesz się słodką nagrodą. 

Używane produkty

Bez glutenu - Wysoka zawartość błonnika - Tradycyjne
Gluten Free María
Spróbuj!

Najnowsze przepisy

Wypróbuj ciastka Gullón w przepisach
15 min przygotowanie - 35 min pieczenie

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

10 min przygotowanie- 45 min pieczenie

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z marchewką