Pustynie

Bezglutenowy deser dla dzieci (i nie tylko)

Przygotowanie
15 min
W lodówce
2 hrs
Porcje
6-8

Świetna przekąska dla dzieci

Używane produkty

Składniki

Gullón Gluten Free María
150 g
Gullón Gluten Free Sharkies
100 g
Bezglutenowy proszek żelatynowy
1 opakowanie
Niebieski barwnik spożywczy Dr. Oetkera
Bita śmietana bez laktozy
Dżem truskawkowy
Masło bez laktozy

Krok po kroku

  1. Zmiksuj lub drobno pokrusz herbatniki Gullón María. Wymieszaj z dwiema łyżkami masła i wymieszaj. 
  2. Umieść mieszaninę na dno szklanek. 
  3. W międzyczasie rozpuść żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj niebieski barwnik spożywczy i wymieszaj. 
  4. Dodaj mieszaninę do szklanek i pozostaw do stwardnienia w lodówce na co najmniej 2 godziny.  
  5. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, dżemem i herbatnikami Gullón Sharkies. 

Używane produkty

Bez glutenu - Wysoka zawartość błonnika - Tradycyjne
Gluten Free María
Spróbuj!
Czekoladowe - Bez glutenu - Wysoka zawartość błonnika
Gluten Free Sharkies
Spróbuj!

Najnowsze przepisy

Wypróbuj ciastka Gullón w przepisach
15 min przygotowanie - 35 min pieczenie

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

10 min przygotowanie- 45 min pieczenie

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z marchewką